ÖRME SANAYİCİLERİ İFTAR YEMEĞİNE BİR ARAYA GELDİ
ÖRSAD (Örme Sanayiciler Derneği) tarafından organize edilen geleneksel iftar yemeği 14 Haziran tarihinde İstanbul WOW Otel'de gerçekleştirildi. Yemekte İTHİB Başkanı İsmail Gülle’nin katılımının yanı sıra ÖRSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Kurt ve TEMSAD (Tekstil Makina Ve Aksesuar Sanayicileri Derneği) Başkanı Adil Nalbant bulundular. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren sektör öncüleri Ramazan ayı üzerine mesajlarını sanayicilere ileterek, sektörün gelişimine dair görüşlerini açıkladılar.
Örme Sanayicileri Derneği’nin düzenlemiş olduğu geleneksel iftar yemeğinde sektörün paydaşları bir araya geldi. Bu yıl da büyük katılım ile gerçekleşen gece, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek yaşandı. Önemli tekstil firmalarının sponsorluğu ile gerçekleşen gecede, ÖRSAD Başkanı Fikri Kurt açılış konuşması ile sanayicilere seslendi. Kurt, 11 ayın sultanı Ramazan’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geçmesi temennisinde bulunarak konuşmasına başladı. Sponsor olan kuruluş ve firmalara teşekkürlerini ileten Kurt sözlerine şöyle devam etti: “Bugünden geçmişe şöyle bir baktığımız zaman tekstil sanayinin gelişiminde sizin azimli çalışmalarınız ve ekonomiye desteğinizi görüyor ve canı gönülden her birinizi kutluyorum. Değerli sanayiciler, yaşadığımız ortamda biliyorsunuz ki her 6-7 yılda bir tekstil hammaddelerinde pamuğu, ipliği, kumaşında fiyat artışları yaşanıyor. Bu zorlukları geçmişte de yaşadık bugün de yaşıyoruz. Ocak ayından bugüne değin doların artışı yaşansa da yeniden hammadde ihracatımızın arttığı günler bizi bekliyor.”
Birbirimizin kıymetini anlamalıyız
ÖRSAD Başkanı Fikri Kurt’un konuşmasından sonra, İTHİB Başkanı İsmail Gülle de duygu ve düşüncelerini aktardı. Gülle, meydana getirilen ambiyans için ÖRSAD’ı tebrik ederek Ramazan ayının insanları birleştirici etkisine dair şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: Sizlerin katılımı ile bu güzel ramazan akşamını bizlerle yaşayarak bu ruhani durumu yaşattığınız için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yemekler bu fazilet, bu ayın rahmetinde, bereketinde… Ramazan’dan çıktıktan sonra canınız pide istemez, güllaç istemez. Bu ayın farklı bir atmosferi var. Senede bir defa da olsa bunu yaşamak bizler için kıymetli. Bu anları doyasıya yaşamak lazım. Bugün birbirimizi bulmuşken birbirimizin kıymetini anlamamız lazım. Ramazan’da orucu açlık olarak algılarsak yazık olur. Fikri Başkanın konuşması beni 70’li yıllara götürdü. Burada kıymetli başkanlarımız, uzun yıllardan beri tanıdığım değerli arkadaşlarım var. Birlikte yol aldığımız, emek verdiğimiz bu sektöre şöyle bir geri döndüğümüzde ne kadar şükretsek azdır. Allah bize çok şey nasip etti. Ülke ve sektör olarak o kadar çok yol aldık ki, istihdam etmek, binlerce insanı çalıştırmak ve belgesini vermek, tedarik etmek, vergileri zamanında yatırmak bu işler çok kolay işler değil, ama zorlukları başararak götürüyoruz. Üstüne koyarak ilerliyoruz. Bugün tekstil ve hazır giyim sektörünün ihracatı 30 milyar dolara yakın bir ihracat. O açıdan yaptığınız işi severek ve saygı duyarak yapın. Ve yaparken deyin ki, biz bu ülkenin en temel sektörüyüz. Kendinizi bu ülkenin önemli ve mutlu fertleri olarak kabul edin.”
“Devletin desteklerini takip edin”
Devlet tarafından sanayicileri destekleyen Ar-Ge çalışmalarına değinen Gülle, şu açıklamada bulundu: “Devletimizin özellikle 15 Temmuz’dan sonraki süreçte sektöre gerek Ar-Ge bazında, gerek finansal bazda çok büyük destekleri var. Bunları lütfen takip edin. İhracatçı birliklerinde bunların tüm bilgileri var. Bu destekler hem sizin kendinizi geliştirmenize hem de büyümenize katkı sağlayacaktır. Kendinizi hep hedefleriniz doğrultusunda ilerletin. Sponsor olan firmaları da tebrik ediyorum. Yaklaşan kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Allah bizi bereketli sofralarda buluşturmayı nasip etsin.”
Farkındalık oluşturmak şart!
Gecede konuşma yapan bir diğer isim de Tekstil Makina Ve Aksesuar Sanayicileri Derneği Başkanı Adil Nalbant idi. Nalbant konuşmasında, tekstil sektörünün büyük bir aile olduğuna değinerek sektör olarak farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti. Nalbant; “Ülkemizin en güçlü olduğu moda, marka ve teknolojisiyle dünya ile boy ölçüşen bir sektör tekstil. Burada bulunmamın sebebi ise tekstil makinalarının bu sektörün can damarı olmasıdır. Sektörde söz sahibi olmak istiyorsak makinalarda da olmamız lazım. Bir farkındalık oluşturmak gerekiyor. Bizler makinalara çok büyük paralar veriyoruz fakat bunları ekonomiye de kazandırıyoruz. Arkadaşlar bu ülke bizim, bu sektör bizim. Öncelikle makine yapmak değil, makinayı kendi sanayicimize satmak zorundayız. Biz tekstil ülkesiyiz. Biz tekstil makinacılarına göstermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından tekstil sektörüne vermiş olduğu katkılardan dolayı Saba Makina’ya, İTHİB Başkanı İsmail Gülle’ye ve ÖRSAD Başkanı Fikri Kurt’a TEMSAD tarafından plaketleri takdim edildi.
|