İPLİK FUARI DÜNYANIN 2. EN BÜYÜĞÜ OLDUĞUNU REKOR ZİYARETÇİSİYLE KANITLADI
Tüyap’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 14. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı ve eşzamanlı düzenlenen Knitting Tech 2017- 26.Uluslararası Örgü, Çorap, Nakış Makineleri ve Yan Sanayileri Fuarları büyük bir başarıyla sona erdi. 18 Ülkeden 215 firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuarlar 1.955’i yabancı, 6.800’ü yerli olmak üzere toplam 8.755 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
İnovasyon, teknoloji ve fonksiyonelliği buluşturan İplik & Knitting Tech Fuarları ikili iş ilişkilerinin geliştirildiği uluslararası bir ticaret platformu olarak 4 gün boyunca yüksek ziyaretçi oranıyla başarısını bir kez daha zirveye taşıdı.
Yurt dışından büyük ilgi gören ve sektörün önde gelen yerli - yabancı firma ve firma temsilciliklerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen fuarlarda; Azerbaycan, Belarus, Çin, Endonezya, Güney Kore, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İran, İsrail, İtalya, Kamboçya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Tacikistan ve Türkiye’den gelen katılımcılar, ürünlerini 4 gün boyunca ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldu.
19 Ülkeden Satın Alım Heyeti
Katılımcı firmalara yeni pazarlar ve müşteriler kazandırmak amacıyla tüm yıl boyunca sürdürülen alım heyeti programı kapsamında Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Fas, Gürcistan, Hindistan, İran, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Suriye, Tunus ve Ukrayna’dan gelen satın alım yetkilileri Tüyap’ın misafiri olarak fuarı ziyaret etti. Yurtdışından gelen yoğun talep, iplik sektörü ve kumaş üreticilerinin yüzünü güldürdü. Fuar kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelen sektör profesyonelleri, sektörün gelişimi için önemli iş birliklerine imza attılar.
Fuara Özel Etkinlikler
Knitting Tech & İplik Fuarları sırasında organize edilen etkinlikler, sektör temsilcileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Denizli Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Otantik Dokuma Tezgahı’ katılımcı ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sundu. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Zeugma’nın simgesi haline gelen pek çok mozaiğin motif olarak kullanıldığı sergisi’ renkli çalışmaları gözler önüne serdi. Hindistan Milli Katılım Firmaları tarafından düzenlenen ikili görüşmeler ise katılımcı ve ziyaretçileri aynı platformda buluşturdu.
Uluslararası İstanbul İplik Fuarı 2018 yılında da yeni teknolojileri, kaliteli ürünleri, lider firmaları ve her yıl sektörün ihtiyacına göre şekillenen kapsamlarıyla sektörün geleceğini belirleyecek yeniliklerin adresi olmaya devam edecek.
|