Sunumdan önce konuşan dernek başkanı Ekrem Hayri Peker derneğin önümüzdeki dönem yapacağı etkinlikler konusunda bilgilendirme yapıp, pazarlamanın önemine değindi.
Tekstil sektörünün yöneticilerin, tedarikçilerin, makine üreticilerinin ve sektörde ileride görev alacak Tekstil Mühendisliği bölümü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte;
- Tekstil Baskıcılığının Tarihi
- Tekstil Baskı Teknikleri(Boyarmadde, Makine ve Uygulama Şekline göre)
- Baskı Kıvamlaştırıcıları ve Pat Sistemleri
- Tekstil Baskıcılığı ile Ürün Çeşitliliği
- Konvansiyonel ve Teknolojik Tekstil Baskı Üretimi
- Baskı Maliyet Analizleri
- Maliyet Düşürücü Yöntemler
konuları dinleyicilere anlatıldı.
Tekstil baskıcılığında, farklı teknik ve proseslerle üretilen kumaş ve ürünler, baskı metaryalleri, kıvamlaştırıcı örnekleri ve farklı modellemeler Tekstil Baskıcılığına gönül verecek gençlerle paylaşıldı. Sunumun başka bir amacı da baskıcılık mesleği sevdirmek, ilgi uyandırmak, katma değeri yüksek ürünler üretebilmek için farklı yöntemler olduğunu göstermekti.
Ürün Çeşitliliği için, hem konvansiyonel hem de teknolojik tekstil baskı makinelerine ihtiyacın olduğu net. Dünyamızda globalleşme ile makine parkuru, teknolojik yatırım,boyarmadde ve kimyasal kullanımda neredeyse eşit şartlarda yarışan Tekstil Baskı üreticilerinin fark yaratmasında tek değer.
Üretim prosesinde gerçekleştirilecek mühendislik çalışmaları, desen , varyant ve tasarım farkındalıkları; hızlı müşteri servisi ve tek seferde doğru üretim mantığı Tekstil Baskıcılığında Üreticiyi, Dünyadaki rakiplerinin önüne geçirecektir.Bir bütün olarak algılanan tekstil baskı proseslerindeki tüm detaylar (Elyaf,kumaş,ön işlem,tasarım,desen, varyant,özel baskı yöntemleri,baskı uygulamaları,son işlem….) bu bakış açısıyla irdelenmeli ve geliştirilmelidir.
Sunumdan sonra katılımcılara dernek tarafından birer katılım belgesi verildi.